Până în prezent doar câteva partide și-au anunțat oficial candidații pentru ocuparea fotoliului de PRIMAR al Sighetului.

Primii care au anunțat oficial candidatul au fost cei de la PSD în persoana lui Vasile Moldovan, fost consilier local în CL Sighet din partea PSD și, ulterior, prefect al județului Maramureș, până de curând. Lansarea candidaturii lui Vasile Moldovan s-a derulat într-un cadru oficial, de față fiind mai mulți grei ai partidului: Gabriel Valer Zetea (președintele CJ Maramureș și șeful PSD Maramureș), Sorin Vlașin (proaspăt reales în funcția de președinte al PSD Sighet), consilieri județeni, consilieri locali, invitați, presă etc.

Vasile Moldovan, după cum însuși recunoaște, va avea de dus o luptă grea pentru a-i convinge pe sigheteni să îl voteze, având în vedere că vine după actualul primar, tot PSD, ing. Horia Scubli, care a reușit performanța de a se bucura de cea mai mică popularitate de care s-a bucurat vreun primar în Sighet din 1989 încoace.

Cei de la PNL Sighet au fost următorii care și-au lansat oficial candidatul pentru funcția de primar în persoana doamnei Daniela Onița-Ivașcu. Lansarea candidaturii a avut loc cu ocazia derulării Școlii politice a PNL de la Sighet, anunțul fiind făcut într-o conferință de presă la care a participat liderul PNL Maramureș Ionel Bogdan, secretarul general PNL Maramureș Mihai Felician Cerneștean, consilieri județeni, consilieri locali, invitați, presă etc. Candidatura Danielei Onița-Ivașcu nu este o surpriză, aceasta anunțându-și intenția de a candida în urmă cu aproximativ doi ani.

Nici pentru Daniela Onița-Ivașcu lupta pentru fotoliul de primar nu este una ușoară, aceasta confruntându-se cu lupte interne în PNL Sighet, existând mai multe facțiuni în sânul acestuia.

Celelalte partide existente pe scena politică sigheteană sunt mai mult sau mai puțin în criză și în căutare de candidați.

USR Sighet, conform mai multor surse, urmează să îl susțină pe Sorin Rednic (actualul secretar al Primăriei Sighet) din postura de independent la fotoliul de primar. Astfel, conform acestor surse, USR urmează să nu aibă candidat propriu la funcția de primar, ci să participe doar cu candidați la consiliul local.

PMP Sighet îl anunță ca un posibil candidat pentru funcția de primar pe Gabriel Filipciuc, însă candidatura acestuia nu a fost bătută în cuie.

UDMR, conform unor surse, urmează să îl susțină pentru funcția de primar pe Vasile Moldovan (PSD), în speranța că le va ține figura și de data aceasta în sensul obținerii funcției de viceprimar al Sighetului, fie în persoana doamnei Beres Ildiko Ibolyia, fie a soțului acesteia, Beres Istvan Laszlo.

Celelalte partide încă nu au anunțat oficial sau pe surse vreun candidat, însă timpul nu este pierdut. Ba, mai mult, s-ar putea să apară candidați surpriză care să adere la funcția de primar și care să strice calculele politice ale marilor partide.

Citește și

loading...