„Am răspuns invitației doamnei dr. Vida Mariana, șefa secției de pneumoftiziologie din spital să vedem cu ochii noștri starea deplorabilă în care se află această secție. Sincer, am rămas îngrozit de condițiile existente, această secție nu a beneficiat de o reabilitare amplă de zeci de ani. Având în vedere riscul apariției unor noi forme de virusuri, inclusiv Coronavirus, la nivelul municipiului, am decis să ne implicăm, atât eu cât și colegul meu consilier Gavrilă Mihali, în a identifica bani în bugetul local pentru a ajuta la renovarea urgentă a acestei secții”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local Iuga Nicolae.

Contactat telefonic, managerul Spitalului municipal Sighet, a declarat pentru Sighet 247 că există un deviz de lucrări pentru o reabilitare amplă a secției de pneumoftiziologie în sumă de aproximativ 900 mii lei. „Noi am început renovarea secției din fonduri proprii, însă nu dispunem de întreaga sumă. Dacă vom fi ajutați de către Consiliul local prin buget cu suma de 300.000 lei, aceasta ne va ajuta foarte mult, putând astfel să refacem întreaga instalație electrică care în mare parte nu este funcțională și să montăm pe întreaga pardoseală tarkett, așa cum prevăd normele actuale”. a declarat Dunca Daniel, managerul Spitalului municipal Sighet.

„Mă bucur să văd implicarea doamnei dr. Vida Mariana, care, prin eforturi și stăruință, a reușit să contacteze mai mulți agenți economici din zona Sighetului și să strângă sume importante prin sponsorizări pentru a demara lucrările de reabilitare a secției. Prin această acțiune, doamna dr. Vida Mariana a demonstrat că omul sfințește locul și o felicit pentru aceasta. În ședința de vineri (28 februarie a.c. - n.r.) voi susține amendamentul propus de colegul consilier Iuga Nicolae, prin care să alocăm suma de 300.000 lei pentru reabilitarea secției de penumoftiziologie”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local Gavrilă Mihali.

În ședința de vineri, 28 februarie a.c., se va discuta și bugetul local al municipiului Sighet. Din păcate, sumele rămase pentru reparații și investiții este una foarte mică, aproximativ 90% din bugetul local urmând să fie cheltuit pe salarii și funcționare.

Citește și

loading...