Uitand de cele sfinte, preotul Ilie Maris, iconom la Biserica “Sfantul Ilie” din Sighetu Marmatiei si preotul Gavrila Pop, iconom stavrofor la Biserica “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” din Borsa s-au luat la pumni si palme tocmai in fata bisericii.

Intre cei doi exista un conflict mai vechi legat de parohia pe care preotul din Borsa o pastoreste de aproximativ trei ani. Mai exact, parohia borseana a fost pastorita de tatal preotului Ilie Maris. Odata iesit la pensie, acesta a dorit sa lase locul fiului sau, doar ca la parohie a fost numit preotul Gavrila Pop. Amintindu-si de aceste lucruri, preotul Ilie Maris a sarit la bataie la Gavrila Pop.

Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului s-a sesizat în cazul acestui incident şi a fost demarată o anchetă, urmând a fi dispuse măsuri. Consilierul Superior al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Cristian Ştefan, a declarat că „între cei doi preoţi există un conflict mai vechi legat de parohia din Borşa. Cei doi preoţi vor fi chemaţi la Episcopie, fiind demarată o anchetă. Este un incident grav, rar întâlnit în rândul clericilor. Aceătia pot primit sancţiuni de la dojana arhierească (n.red avertisment) şi până la a fi trimişi o lună la mănăstire. Mai mult, aceştia pot fi deferiţi consistoriului eparhial, fiind judecaţi. Rămâne ca în funcţie de rezultatul anchetei să fie dispuse măsuri”.

Citește și

Comentarii