Știri Sighet247.ro: SIGHET - DOSARUL „FOTBALUL”: Percheziții la Cluburile de fotbal și la Stadionul municipal. DNA anchetează modul de finanțare și cheltuire a banului public

În ultimele zile a fost mare agitație în municipiul Sighet în urma mai multor descinderi ale procurorilor DNA la cele două cluburi de fotbal din Sighet și la Stadionul municipal.

Procurorii DNA anchetează modul în care au fost finanțate aceste cluburi dar și modul în care s-au cheltuit banii publici la reabilitarea Stadionului municipal Sighet, deschizând un nou dosar: Dosarul „Fotbalul”.

SIGHET - DOSARUL „FOTBALUL”: Percheziții la Cluburile de fotbal și la Stadionul municipal. DNA anchetează modul de finanțare și cheltuire a banului public Perchezițiile vin în contextul în care Curtea de conturi a României a efectuat un Audit la U.A.T. Sighet la mijlocul anului 2015. În Raport, Curtea de conturi a identificat numeroase nereguli, printre care și câteva aspecte legate de acordarea de finanțări a sportului, în special Fotbalul. Curtea de conturi a dispus recuperarea unor sume consistente din finanțările acordate în mod nelegal Clubului de fotbal sighetean.

Cu toate că instituția Primarului a fost obligată să recupereze aceste sume, finanțările în fotbalul sighetean au continuat, fiind aprobate de către Consiliul local al municipiului, cu toate că Secretarul Primăriei a emis aviz de nelegalitate pe fiecare proiect de hotărâre în parte. Inițiatorii Hotărârilor de CL au fost Primarul inculpat în alte dosare, Ovidiu Nemeș, și consilierul local PNL, Tomșa Petru. Ultima tranșă de finanțare în sumă de 500.000 lei a fost dispusă de către CL Sighet la ultima ședință de Consiliu de la finalul lunii februarie. Ultima tranșă aprobată încă nu a fost virată către Club.

Surse din interiorul Primăriei au declarat pentru Sighet 247 că au fost citate de către DNA la audieri mai multe persoane din administrația locală, dar și doi consilieri locali în funcție. Aceleași surse mai arată că mai mulți consilieri locali care au votat favorabil în sensul acordării de bani pentru fotbal se tem acum că vor fi obligați să plătească din buzunar sumele respective, care sunt de ordinul sutelor de mii de lei noi.

Procurorii DNA au descins și la Serviciul public de gospodărire „Urbana” și la Administrația Stadionului municipal Sighet, ridicând saci de documente. Sursele noastre arată că procurorii DNA sunt foarte interesați să afle cum au fost cheltuiți banii publici pentru renovarea Stadionului și pentru întreținerea echipei de fotbal. Aici iese în evidență faptul că un mic întreprinzător privat, Întreprindere Individuală Calena Marius, este principalul beneficiar al contractelor cu Primăria și Urbana, încasând sume de milioane de lei noi. Tot aceeași Î. I. Calena Marius este cea care fie zugrăvește câte o școală sau grădiniță din municipiu, fie cea care „întreține” spațiile

verzi etc.

Întreprinderea Individuală Calena Marius a fost înființată în anul 2013, aparținând persoanei cu același nume și având adresa în Sighetu Marmației, Str. Gheorghe Bilașcu. Este foarte dubios cum o mică întreprindere individuală, nou înființată, primește brusc toate lucrările importante din municipiu, încasând milioane de lei noi de la bugetul local în ultimii doi ani.

Sursele noastre ne-au declarat că perchezițiile au mai scos la iveală încă un aspect curios: hrana jucătorilor de la Clubul de fotbal a fost asigurată pentru o lungă perioadă de timp de către o singură firmă, „Arena Bar”, firmă care aparține cumnatului lui Ovidiu Nemeș. Este cel puțin o coincidență curioasă faptul că din câte restaurante și firme care activează în domeniul alimentației publice la nivel de municipiu, exact birtul aparținând cumnatului Primarului Ovidiu Nemeș a fost cel care până acum un an de zile a asigurat meniul zilei jucătorilor de fotbal sigheteni.

Surse din interiorul societății „Urbana” au declarat pentru Sighet 247 că directorul acestei societăți, Ioan Șuștic, este pulbere de nervi, având în vedere că acesta este deja cercetat și în alte dosare penale de către procurori: construcția unui pod din beton peste Valea Cufundoasă fără a deține autorizație de construcție și fără acordul Consiliului local, consolidarea râpei de lângă drumul care duce la celebra herghelie din oraș, reabilitarea parcului „Grădina Morii” ș.a. În ultimele două dintre dosare amintite, procurorii anchetează atât societatea „Urbana” cât și pe directorul acesteia, Ioan Șuștic, cu privire la faptul că lucrările de reabilitare s-au atribuit fără a se face o licitație publică în acest sens, deși legea obliga la acest lucru.

Sighet 247 va ține la curent opinia publică cu evoluția din dosarul „Fotbalul”, pe măsură ce vor apărea noi informații.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Ce părere ai? Lasă mai jos un comentariu:

Modulul de comentarii se află în mentenanță. Vă rugăm reveniți. Ne cerem scuze.

Dacă dorești, lasă un comentariu cu contul tău de Facebook

Ministrul Toader Tudorel și conduita-i de cățel...
O CARTE, DUMINICA: ʺSatul de tӑieturӑ va muriʺ de Vasile Muste
Un bărbat s-a sinucis, aruncându-se în gol de pe Spitalul Județean Baia Mare
FOTO: Vișeu de Sus, Valea Vișeului, Siret și Vicovu de Sus - 7.300 pachete de țigări de contrabandă, confiscate
O maşină a lovit o barieră de securitate la Casa Albă
Mesajul filosofului Mihai Şora, după anunțul lui Tudorel Toader
Dana Grecu, căsătorită Chera, este însărcinată
RABLA 2018 – Ministrul Mediului anunţă valoarea ecobonusului la „Rabla Plus”. Și programul „Casa Verde” continuă
24 FEBRUARIE, SĂRBĂTOAREA IUBIRII LA ROMÂNI – Ce semnifică sărutul în acestă zi, dar şi zăpada zânelor
Andreea Tonciu, ADEVĂRUL despre DIVORȚ
Sediul PSD Cluj, atacat cu un cocktail Molotov
DEZBATERE INFORMATIVĂ - „Borșa unită împotriva violenței!”
Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 51
Klaus Iohannis arată că NU există motive temeinice pentru REVOCAREA lui KOVESI
RUSCOVA și TÂRGU LĂPUȘ - Tăierile ilegale de material lemnos în atenţia poliţiştilor
Atenţie la cerşetori! O femeie din Poienile de sub Munte a fost furată de cerșetori
Amenzi de 37.000 lei și 6 permise și 15 certificate de înmatriculare retrase de poliţişti
Județul Maramureș și Regiunea Transcarpatia vor implementa proiecte transfrontaliere comune
SE CIRCULĂ ÎN CONDIŢII DE IARNĂ – Ninge în Pasul Prislop
Coroana de spini a lui Iisus este expusă la București
Ministrul Justiției a cerut revocarea din funcție a procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi
FOTO - Intervenție promptă a Poliției rutiere din Sighet: Polițiștii au urmărit cu mașina și apoi pe jos un tânăr care a fugit de aceștia
NEPĂSARE – Bustul eroului Ioan Buteanu din Sighet se degradează pe zi ce trece
Strada Gării din Sighet, plină de gropi
VOLEI – Știința Explorări Baia Mare joacă în deplasare la Cluj
BORȘA și ȘOMCUTA MARE - Poliţiştii nu tolerează contrabanda cu tutun – patru dosare penale întocmite ieri
PETROVA - Percheziţie la locuinţa unei persoane bănuite de comiterea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor
EROU - Un poliţist din Baia Sprie a salvat viaţa unui OM
Ioan Stegerean și Ioan Pasere, primari de CINCI STELE ai Maramureșului
METEO - Ger siberian şi ninsori pentru sfârşitul săptămânii. Temperaturi de până la minus 18 grade Celsius
Elita șnapanilor postdecembriști
SIGHET - Expoziție de mărțișoare la Muzeul Etnografic
DOUĂ FETE AU AJUNS LA SPITAL în urma unei bătăi din fața unui liceu din Satu Mare
FOTO & VIDEO: ITPF SIGHET - 40.000 pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate
CJ MARAMUREŞ – Legea achizițiilor publice discutată în prezența președintelui ANAP, Bogdan Pușcaș