Fotografiile prezentate în articol au fost trimise pe adresa redacției de către un cititor al Sighet 247, fiind realizate în capătul străzii Dobrogeanu Gherea, pe malul râului Iza.

Autoritățile municipale se pare că au alte priorități decât acelea de se a asigura ca oameni nenorociți să nu transforme frumusețile din oraș în adevărate gropi de gunoi.

Deși legea obligă autoritățile locale să ia măsuri și să îi amendeze pe cei care depozitează gunoaie în alte locuri decât cele prevăzute în acest sens, acestea se fac că plouă. Ba, mai mult, autoritățile sunt obligate prin lege să curețe malul râurilor de aceste gunoaie.

Dar, parcă tot mai simplu este să stai într-un birou la căldură și să încasezi salariul degeaba, decât să mergi pe teren și să impui legea. Faptul că primarul Ovidiu Nemeș nu se implică în acțiunile de ecologizare a malurilor râurilor Iza și Tisa nu mai miră pe nimeni, dânsul având ca prioritate zero să amâne judecarea dosarelor de corupție în care este trimis în judecată de către DNA. O altă prioritate a domniei sale este să se îmbogățească în continuare, atât cât mai apucă.

În rest, noi, sighetenii de rând, nu avem decât să plutim printre gunoaie, drumuri distruse și jeg, în timp ce plătim ca proștii taxe și impozite pentru ca alții să fure acești bani și să se îmbogățească fără măsură.

Citește și

Comentarii