Ca o soluție de moment, Consiliul local Sighet a aprobat în 2017 înființarea unei gropi de gunoi temporare pe o durată de maxim trei ani, situată în imediata apropiere a gropii de gunoi închise. După darea în folosință a gropii de gunoi ecologice de la Făcrcașa, gunoiul din groapa temporară de la Sighet trebuie să fie ridicat și transferat la groapa de la Fărcașa, iar terenul eliberat și ecologizat.

Nimeni, în 2017, nu și-a închipuit că într-o perioadă de trei ani la Fărcașa lucrurile vor sta pe loc: ba se mai lucra ceva, ba mai aluneca dealul și acoperea lucrările - după trei ani de zile suntem în aceeași situație. Mai mult, din cauze ușor de înțeles și din disperare, locuitorii din zonă au atacat în instanță hotărârile de consiliu local și au câștigat definitiv în cursul lunii februarie a.c., printr-o sentință a Curții de Apel Cluj. Astfel, groapa de gunoi temporară trebuia închisă în termen de două luni de la rămânerea definitivă a sentinței, adică în cursul lunii aprilie a.c.

Având în vedere situația creată de pandemia de COVID-19 și a faptului că nu ar exista nicio soluție realistă în ceea ce privește depozitarea gunoiului colectat din întreg județul într-o altă locație, Comitetul județean pentru situații de urgență Maramureș a decis să permită continuarea utilizării platformei de stocare temporară a deșeurilor de la Cămara (Sighet) și a celei de la Satu nou de Jos (în apropiere de Baia Mare) pe durata stării de urgență - vezi facsimil mai jos.

Astfel, închiderea gropii de gunoi temporare de la Cămara se amână până după încetarea stării de urgență.

SIGHET - Închiderea gropii de gunoi temporare se amână până după expirarea stării de urgență

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și