Consilierul local Iuga Nicolae a propus în ședința din data de 29 aprilie a.c. alocarea sumei de 138 mii lei pentru reabilitarea pistei de alergare de la Stadionul municipal, prezentând în acest sens toată documentația aferentă. Soluția tehnică aleasă era cea de refacere a pistei de alergare cu zgură (refacerea terasamentului pistei, montarea unei borduri exterioare, cilindrarea cu zgură și marcarea corespunzătoare a culoarelor de alergare).

Din păcate, primarul municipiului, Vasile Moldovan, a refuzat să accepte amendamentul propus, arătând că se are în vedere reabilitarea întregului stadion municipal printr-un proiect european, fără a se preciza care este axa de finanțare și fără a se avansa un termen aproximativ. Așa că reabilitarea pistei de alergare nu se mai poate efectua.

Un grup de sigheteni au inițiat o serie de acțiuni cu caracter sportiv, eveniment intitulat „Maratonul alergării”. „Acest eveniment se adresează persoanelor care doresc să se alăture demersului de a asigura timp de 24 ore că pista de alergare de la Stadionul municipal Sighetu Marmației este ocupată. Timpul minim de alergare este 10 minute per participant”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Scopul evenimentului îl constituie sensibilizarea autorităților locale pentru amenajarea pistei de alergare de pe Stadionul municipal în condiții optime și de siguranță pentru alergători.

Evenimentul va avea loc pe data de 5 iunie a.c., cu începere la orele 17:00. Practic, se va încerca ca timp de 24 de ore să se alerge non-stop pe pistă de către mai mulți alergători, astfel încât să nu fie nicio secundă timp de o zi fără alergare.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook a evenimentului AICI: https://www.facebook.com/events/1886928781484715/?ref=newsfeed

SIGHET - „MARATONUL ALERGĂRII”, eveniment sportiv adresat tuturor pentru a determina autoritățile locale să reabiliteze pista de alergare de la Stadionul municipal

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și