Astfel, în data de 15.08.2016, între orele 09:00-13:00, în localitatea Baia Mare, strada Plaiului, nr. 38, are loc Hramul Mănăstirii „Sfânta Ana” unde organizatorul preconizează participarea a 1800 de persoane.

De asemenea în data de 15.08.2016, între orele 09:00-13:00, în localitatea Sighetu Marmaţiei, strada Dragoş Vodă, nr. 1, are loc Hramul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” unde se aşteaptă participarea a 2000 de persoane.

În data de 15.08.2016, între orele 06:30-13:00, în localitatea Lăpuş are loc Hramul Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului” unde se preconizează participarea a 2000 de persoane.

În perioada 14-15.08.2016, la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia se desfăşoară Hramul mare al mănăstirii, manifestare religioasă organizată cu prilejul Sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”. Din datele cunoscute precum şi din experienţa anilor precedenţi, se preconizează participarea aproximativă a 5.000 de credincioşi, numărul acestora fiind influenţat de condiţiile meteo.

În perioada 14-15.08.2016, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Moisei se desfăşoară Hramul mănăstirii, manifestare religioasă periodică organizată cu prilejul Sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”.

Deşi organizatorul estimează participarea a 25.000 de credincioşi, din datele cunoscute precum şi din experienţa anilor precedenţi, se preconizează participarea aproximativă a 15.000 de persoane, numărul acestora fiind influenţat de condiţiile meteo.

Jandarmii maramureşeni vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult din municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, precum şi la Mânăstirile Moisei, Rohia şi Lăpuş, pentru desfăşurarea într-un climat optim de ordine şi siguranţă publică a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Jandarmii se vor afla în zonele unde se preconizează o afluenţă mare de persoane, precum şi pe căile de acces către lăcaşurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor religioase.

Jandarmii se vor afla cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cerşetori, hoţi de buzunare etc.) care sunt prezenţe obişnuite în locurile unde se concentrează un public numeros, precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Jandarmeria Maramureş recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, sacoşe etc.) şi a celor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă „112”.


Jandarmeria Maramureş solicită participanţilor la toate manifestările care urmează să aibă loc în acest sfârşit de săptămână, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, să manifeste înţelegere faţă de măsurile care vor fi asigurate cu ocazia acestor evenimente şi să răspundă cu solicitudine indicaţiilor forţelor de ordine pentru ca toate manifestările organizate să se desfăşoare în condiţii optime.

Citește și