În acest context, poliţiştii au prins în flagrant opt bărbaţi, toţi domiciliaţi în Sighetu Marmaţiei, cu vârste cuprinse între 16 şi 55 de ani, care exploatau şi transportau plăci de andezit fără a deține autorizațiile sau acordurile necesare în acest sens. De asemenea, poliţiştii au depistat echipamente, unelte, autoturisme, folosite de aceștia la activitățile ilegale pe care le desfăşurau.

Activităţile poliţiştilor au continuat în cartierul Iapa din Sighetu Marmaţiei, unde au fost găsiţi 63 de paleţi de piatră ornamentală, expuşi la vânzare, pentru care persoanele care îi comercializau nu au putut prezenta documentele de provenienţă.

Ca urmare a celor constatate ieri, poliţiştii au dispus indisponibilizarea a două autoturisme de teren folosite la transportul materialelor, trei remorci artizanale şi unelte folosite la exploatare şi aproximativ 60 tone de piatră ornamentală – plăci de andezit.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de executare de activități miniere fără permis sau licență.

Activităţile poliţiştilor au fost desfăşurate în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș și Agenției Naționale pentru Arii Protejate – Serviciul Teritorial Maramureș şi au fost sprijinite și de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Maramureș, poliţişti din cadrul Grupei Canine și Serviciul Criminalistic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și