Proiectul este în sumă de peste 10 milioane lei, bani care vin prin Ministerul Mediului, cofinanțarea din bugetul local fiind de doar 55 mii lei.

Singura problemă pentru a trece acest proiect a fost să fie prezenți în sală un număr de minim 10 consilieri locali din totalul de 19, având în vedere perioada de concedii.

Primarul Vasile Moldovan, atât în sala de ședințe, cât și într-o postare pe pagina sa de Facebook, a acuzat-o pe viceprimarul Daniela-Maria Onița-Ivașcu de faptul că intenționat nu s-a prezentat la ședința de Consiliu pentru a sabota trecerea acestui proiect și astfel în oraș să nu se facă nimic. Totodată, Vasile Moldovan a mai arătat că d-na Ivașcu ar fi sunat mai mulți consilieri locali aparținând PNL cerându-le să nu se prezinte la ședința de Consiliu și astfel, prin lipsă de cvorum, proiectul să nu poată fi votat.

După mai multe telefoane pe care le-a dat șeful Comisiei de buget finanțe, consilierul local Nicolae Iuga, cu chiu cu vai, s-a reușit reunirea a zece consilieri locali și astfel proiectul a trecut la limită la vot. Cererea de finanțare a fost depusă în cursul zilei de 19 august și, cel mai probabil, acești bani vor veni în Sighet și iluminatul public stradal va putea fi modernizat în continuare.

Totuși, un număr de patru consilieri locali PNL nu au ascultat de Daniela Ivașcu și s-au prezentat la ședință: Tomșa Petru, Canta Dan, Bodnar Vasile și Oros Anca.

Viceprimarul Daniela-Maria Onița-Ivașcu a venit și dânsa cu o postare pe Facebook, în contrareplică cu primarul Vasile Moldovan, arătând că a fost certată de către primar și că nu iese pe teren din acest motiv.

Reamintim că singurele atribuții ale viceprimarului sunt legate de salubrizarea stradală și de ofițer de stare civilă. Nu înțelegem ce caută viceprimarul „pe teren”, unde „nu-i fierbe oala” (nu are atribuții) și umple Facebook-ul de poze cu tot ce se face în oraș, asumându-și merite unde nu le are. Aceasta, mai ales în condițiile în care, potrivit primarului, a încercat să saboteze ședința de Consiliu local din data de 18 august și să cauzeze o pierdere de peste 10 milioane de lei pentru oraș.

Singura șansă ca Sighetul să aibă o administrație funcțională și eficientă este ca viceprimarul să fie demis urgent din funcție de către Consiliu local și înlocuit cu un altul care să lucreze pentru oraș, nu să saboteze orașul!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și