În data de 17 ianuarie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.00, lucrători din cadrul sectorului au observat într-o zonă muntoasă-împădurită, două persoane care transportau dinspre frontieră către interiorul ţării colete voluminoase. Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit în pădure în direcţii diferite.

Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească, conform procedurilor legale, armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical.

La faţa locului s-a deplasat şi o echipă operativă însoţită de un câine de urmă iar la scurt timp a fost reţinută o persoană de sex masculin implicată în activitatea infracţională, identificată ca fiind Mihai M, de 21 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

La faţa locului, au fost descoperite 4 colete învelite în folie neagră, care conţin ţigări, de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.000 pachete ţigări, în valoare de peste 18.000 de lei.

Cetăţeanul român este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.


Preluare: ActualMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și