├Än data de 17 ianuarie a.c., la nivelul Sectorului Poli┼úiei de Frontier─â Sighetu Marma┼úiei, jude┼úul Maramure┼č, s-a declan┼čat o ac┼úiune pe linia combaterii contrabandei cu ┼úig─âri, ├«n zona de responsabilitate.

Astfel, ├«n jurul orei 17.00, lucr─âtori din cadrul sectorului au observat ├«ntr-o zon─â muntoas─â-├«mp─âdurit─â, dou─â persoane care transportau dinspre frontier─â c─âtre interiorul ┼ú─ârii colete voluminoase. Imediat, poli┼úi┼čtii de frontier─â au ac┼úionat pentru re┼úinerea persoanelor ├«n cauz─â efectu├ónd soma┼úiile legale prin voce, moment ├«n care b─ârba┼úii au abandonat coletele ┼či au fugit ├«n p─âdure ├«n direc┼úii diferite.

Poli┼úi┼čtii de frontier─â au fost nevoi┼úi s─â foloseasc─â, conform procedurilor legale, armamentul din dotare, fiind trase ┼čase focuri de avertisment ├«n plan vertical.

La fa┼úa locului s-a deplasat ┼či o echip─â operativ─â ├«nso┼úit─â de un c├óine de urm─â iar la scurt timp a fost re┼úinut─â o persoan─â de sex masculin implicat─â ├«n activitatea infrac┼úional─â, identificat─â ca fiind Mihai M, de 21 ani, domiciliat pe raza jude┼úului Maramure┼č.

La faţa locului, au fost descoperite 4 colete învelite în folie neagră, care conţin ţigări, de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.000 pachete ţigări, în valoare de peste 18.000 de lei.

Cet─â┼úeanul rom├ón este cercetat de c─âtre poli┼úi┼čtii de frontier─â pentru s─âv├ór┼čirea infrac┼úiunii de complicitate la contraband─â, la final urm├ónd a fi luate m─âsurile legale ce se impun.
Totodat─â, ├«ntreaga cantitate de ┼úig─âri a fost ridicat─â ├«n vederea confisc─ârii, iar ├«n continuare se fac cercet─âri pentru identificarea tuturor persoanelor implicate ┼či document─ârii ├«ntregii activit─â┼úi infrac┼úionale.

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Citește și

loading...