In prima zi, vor urca pe scena artistii locali Nicolae Boico, Ilinca Ples, Daniela Raceala, Anca Cornestean, tineri care frecventeaza cursurile scolii de arta „Gheorghe Chivu”, clasa profesorului Gheorghe stetca.Va urma gala sustinuta de Adrian Ivanitchi, Florin Sasarman, Zoia Alecu, Radu Gheorghe, Ducu Bertzi si Mihai Nenita.

Duminica, 17 august, spectacolul va incepe cu lansarea unui CD de debut al Stefaniei Iacob din Botosani. Alina Manole va interpreta cu orchestra sa o varianta de jazz a folkului, dupa care va avea loc recitalul sutinut de Jul Baldovin, Mircea Vintila si Stefan Hrusca.

Editia din acest an este dedicata implinirii a 40 de ani de activitate a artistului Stefan Hrusca, laureat al Festivalului de poezie si muzica folk de la Sighetu Marmatiei, fost elev al Liceului pedagogic si al Scolii Populare de arta din municipiu.

Gala este o avanpremiera a manifestarilor dedicate implinirii a 70 de ani de la nasterea poetului George Tarnea – personalitate care a marcat repertoriul cantautorilor Stefan Hrusca si Ducu Bertzi. Prezentatorul spectacolului, actorul Adrian Paduraru, va sustine un recital dedicat poetului. Interpretii Ducu Bertzi si Stefan Hrusca vor canta muzica pe versurile poetului iubirilor secrete.

Continuand initiativa de la prima editie, Ducu Bertzi va inmana Premiul Valiza unui tanar care a performat in activitatea artistica in anul anterior.

Gala folk va avea loc in Parcul Central, incepand cu ora 19,00. Directorul de program al editiei din acest an este Dana Andronie, iar director artistic Ducu Bertzi.

Organizatorii Galei muzicii folk -„Floare de Colt” sunt: Consiliul Local Sighetu Marmatiei, primarul Ovidiu Nemes, Centrul Cultural Sighet, Asociatia Interculturala Ducu Bertzi.

Citește și

Comentarii