Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Sorin-Teodorel Ardelean, subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată.

A încasat bani să pună o vorbă bună!

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt! În zilele de 18 decembrie 2018 și 2 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel, în calitatea menționată mai sus, prevalându-se de o presupusă influență pe care ar avea-o asupra unui magistrat din cadrul unei unități de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal (martor în cauză) pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

“Banii respectivi au fost pretinși de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri atât în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă și dispunerii în dosar a unei soluții procedurale favorabile persoanei cercetate, cât și pentru restituirea unui autoturism ridicat în cauză de la o rudă a martorului. În același context, la data 3 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au arătat reprezentanții DNA.

Reamintim faptul că polițistul de frontieră a fost, culmea, premiat în anul 2016, pentru că refuzase o mită în valoare de 8.000 de lei. Acum, în 2019, a fost arestat preventiv pentru că a primit mită… în valoare de 800 de euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet