Hotărârea este definitivă.

În fapt, la data de 21.10.2016, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Maramureș cu privire la faptul că Filip Roman, cercetat deja într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări, l-a contactat telefonic și i-a propus să îi faciliteze introducerea ilegală în România, din Ucraina, peste frontiera verde, în mod repetat, a unor cantități de câte 5 bax-uri de țigări. În schimb, Filip Roman i-a promis polițistului că îi va remite suma de 50 euro pentru fiecare bax transferat peste frontieră în modul indicat, imediat după recepționarea cantităților de țigări menționate.

Cu toate că funcționarul a refuzat categoric oferta, Filip Roman a insistat, contactându-l din nou, în aceeași zi, cu același scop.

În zilele de 1 și 5 noiembrie 2016, Filip Roman s-a întâlnit cu agentul de poliție, i-a cerut din nou să îl sprijine în mod oneros pentru derularea mai multor activități de contrabandă și i-a indicat în teren locul pe unde preconiza a derula traficarea transfrontalieră a țigărilor, aflat în aria de competență a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

La data de 16.11.2016, cel în cauză a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, în stare de arest preventiv.

Citește și

loading...