"Am fost recent în şantier şi am constat că din partea constructorului avem o evoluţie a investiţiei în proporţie de 20%, ca în decembrie să ajungem la 50%, iar în anul următor să terminăm investiţia. Fără a exagera, consider că noul pod rutier care va traversa râul Tisa, asigurând o nouă conexiune cu Ucraina e cea mai importantă investiţie a momentului din Maramureş", a spus Ionel Bogdan.

Noul podul peste râul Tisa va fi format din două poduri paralele, cu o distanţă de 3 metri între ele, un pod pentru fiecare sens de circulaţie, cu două benzi pe sens şi o lungime totală de 261,20 metri. Proiectul prevede şi realizarea a 1,2 kilometri de drum nou, construcţia a 5 poduri de desecare, o intersecţie de tip giraţie şi un punct de frontieră cu parcare.

Valoarea investiţiei CNAIR aflate în curs este de 147,9 milioane de lei.

Traficul rutier dintre România şi Ucraina prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei se realizează pe un pod din lemn construit la începutul anilor 2000. Podul care traversează râul Tisa are un singur sens la intrarea-ieşirea din ţară şi două artere pietonale. Autorităţile de stat din Ucraina a redeschis în anul 2023 pentru o perioadă scurtă de timp şi traficul feroviar din Rahov ( Ucraina) şi Valea Vişeului ( România) pe calea ferată cu ecartament lat construită în anii 50.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și