Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Cluj, proces ce va avea loc în data de 31.10. 2019. În cazul în care hotărârea Curţii de Apel va da câştig de cauză celor care au deschis procesul se va trece, în termen de două luni, la sistarea de către firma care se ocupă cu salubrizarea a depozitării gunoaielor la groapa de pe strada Tepliţa. În această ipostază va trebui găsit un nou loc pentru depozitarea gunoaielor, lucru care va fi dificil de făcut deoarece nu prea există asemenea locaţii. Problema a ajuns şi în atenţia Consiliului Local Sighet. “În cazul menţinerii de către Curtea de Apel Cluj a hotărârii instanţei de fond vom avea o situaţie foarte neplăcută. Fac un apel către cei responsabili din Primărie, mă refer la primar şi viceprimar, să intreprindă demersurile necesare pentru identificarea unor terenuri unde să se poată amenaja o nouă groapă de gunoi. Nu se poate ca Sighetul să rămână fără posibilitatea de depozitare a gunoaielor”, a spus Daniela Oniţa Ivaşcu, consilier local.

“Nu s-ar fi ajuns la această situaţie dacă la groapa de gunoi de la Sighet nu s-ar fi adus şi depozitat deşeurile şi gunoaiele din alte localităţi. Trebuie să identificăm terenuri libere de sarcini pentru a amenaja o nouă groapă, ori la Sighet ori în zonele apropiate, dar va fi un lucru foarte greu de realizat”, a spus Găvrilă Mihali, consilier local.

“Sentinţa a fost dată în luna iulie a acestui an. La şedinţa ordinară a Consiliului Local din luna iulie am dus copii ale sentinţei şi am avertizat executivul, în special primarul şi viceprimarul, în ceea ce priveşte problema gropii temporare de gunoi din Sighet. Am insistat asupra pericolului ca aceasta să fie închisă. Tot atunci am atras atenţia să identifice un nou teren în vederea amplasării unei noi gropi de gunoi temporare până când se va rezolva la Fărcaşa problema cu groapa ecologică. Nu s-a făcut nimic. Am ajuns în situaţia în care mai avem o lună sau două ca să identificăm un teren. Nu ştiu. Ori nu se poate, ori nu se vrea, ori este prea mare incompetenţa de care dă dovadă executivul Primăriei. Dacă se va închide groapa ne rămân două variante: fie nu mai ducem nicăieri gunoiul şi sufocăm Sighetul, variantă de neacceptat, fie varianta care ne va costa foarte mult pe fiecare cetăţean al municipiului şi anume să transportăm gunoiul în alte judeţe, lucru care, după calculele făcute de mine, va dubla sau mai mult facturile la gunoi. Totuşi, sper că nu sunt atât de inconştienţi cei din executivul Primăriei şi vor reuşi să identifice un teren, în cazul în care sentinţa va rămâne definitivă”, a spus Nicolae Iuga, consilier local.

Va rămâne sau nu Sighetul fără groapă de gunoi? Rămâne de văzut.


Preluare: axanews.ro - Liviu ȘIMAN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și