- 3465 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 106 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 1471 pacienți vindecați;
- 242 pacienți internați în spital;
- 14 pacienți internați la ATI, din care cinci pacienți intubați;
- 693 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 1834 persoane carantinate;
- 24982 de teste efectuate până în prezent;
- 212 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 160 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și pot interveni modificări.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în sistem integrat, 57 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 81 de efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurii de către persoanele carantinate în locația declarată.

În executarea misiunilor au fost utilizate 25 mijloace de mobilitate. La TELVERDE 0800 800 165 au fost primite două sesizări pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate. S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 60 de agenți economici.

În timpul executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 18 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dar și două persoane care nu au respectat măsura de carantinare la domiciliu sau în locația declarată. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10000 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Citește și