Medicii legişti de la serviciul de Medicină Legală din Ploieşti au stabilit în urma necropsiei cadavrului bebeluşului că fetiţa s-a născut vie.

Procurorii o cercetează acum pe mamă pentru pruncucidere şi o vor supune şi unei expertize psihiatrice.

"A venit soacra surorii mele şi că uite, măi, a născut vecina noastră şi că a îngropat copilul. Băiatul ei a fost la magazin şi a spus la toată lumea, uite ce a făcut mama azi-noapte", a spus vecinul care a sunat la 112 şi a alertat poliţia.

Femeia a fost găsită de poliţişti în casă, cu hemoragie şi a fost transportată la spital. În tot acest timp, copilul care a văzut cum mama lui îngroapă bebeluşul a încercat să-şi ia viaţa de două ori. De fiecare dată, el a fost salvat de vecini.

"A vrut să se spânzure. Noi l-am dat jos de-acolo că era deja cu firul ăla de gât. Pe el l-au văzut copiii ăştia stând acolo pe lemnişoarele alea, vorbea singur", a spus o vecină a familiei.

Băiatul a ajuns acum în grija statului şi va fi consiliat psihologic. Povestea a îngrozit tot satul. Vecinii nici nu au ştiut că femeia era însărcinată.

"Noi nici n-am ştiut. Nu vorbea cu noi. E o femeie retrasă. Nu trebuia, săracu`. Mai bine spunea, ce fac, îl dau mai departe. Păcat. Mai mare păcat ca ăsta nu mai e în altă parte", au spus vecinii femeii.

Specialiştii spun că este posibil ca femeia să fi suferit un şoc la naştere. "E o patologie foarte bine cunoscută, se numeşte psihoză post-partum, este o formă de nebunie care poate apărea uneori, destul de frecvent, după naştere", a explicat medicul Nicolae Bacalbaşa.

Soţul femeii nu era acasă în momentul nenorocirii, el lucrează în Capitală şi vine la familie o dată pe săptămână. Pe lângă cei doi copii de 13 şi 15 ani, soţii mai au împreună un băiat de 21 de ani.

Citește și