În urmă cu o săptămână, Oraşu Nou a fost zguduit de o crimă fantastică. Iar când spunem fantastică, veţi vedea că avem dreptate, întrucât detaliile sunt, realmente, de ordin SF.


Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au formulat referat cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului Nicolae M., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, fapta prev. şi ped. de art.188 alin. 1 C. pen. Față de inculpat s-a luat măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, în data de 27 noiembrie 2018. În referatul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt! În data de 26 noiembrie 2018, în timp ce victima C. V. se afla la domiciliul inculpatului, situat în localitatea Oraşu Nou Vii, judeţul Satu Mare, pe fondul consumului de alcool, inculpatul Nicolae M. i-a aplicat lovituri cu cuţitul, care au provocat decesul victimei. Ulterior, inculpatul Nicolae M. a decapitat cadavrul victimei. Ca urmare a probatoriului administrat, în cauză există probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că suspectul a comis infracţiunea reţinută în sarcina sa, condiţie prevăzută de art. 202 alin. 1 C.pr. pen. Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei. Referatul împreună cu dosarul cauzei urmează să fie inaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Satu Mare. La efectuarea cercetărilor Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare — Serviciul de Investigaţii Criminale.


Însă, ulterior, au apărut informaţii şocante cu privire la crima din Oraşu Nou, pe care le-au dezvăluit reporterii PresaSM.ro. În pofida faptului că cei doi – agresorul şi victima – au avut unele neînţelegeri mai vechi, în acea seară, cei doi s-au aşezat la aceeaşi masă şi au început să consume alcool. Neînţelegerile din trecut au degenerat într-un scandal în toată regula. Victima, C.V., în vârstă de 84 de ani, din Baia Mare, şi criminalul, Nicolae M., fost miner, în vârstă de 62 de ani, erau vecini. În timpul conflictului, Nicolae M. l-a înjunghiat. El ar fi mărturisit anchetatorilor că, în acel moment, i s-ar fi părut că, din victimă, ar fi sărit o bucată de metal. În acea clipă, omul ar fi spus că a crezut că victima ar fi de origine… extraterestră. Aşadar, l-a pus pe bărbat pe masă şia început să-l tranşeze. I-a tăiat capul, după care a îndepărtat şi alte părţi ale corpului. În clipa în care a redevenit lucid, criminalul a sunat singur la 112, anunţând că şi-a ucis vecinul. Când au ajuns la faţa locului, oamenii legii au rămas efectiv şocaţi de ceea ce au găsit. Trupul bărbatului era decapitat. La fel, membrele erau desprinse de corp. Criminalul a fost arestat preventiv, iar cercetările continuă în acest caz incredibil.

Citește și

Comentarii