Ieri, 17 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au verificat 20 societăţi comerciale şi 15 persoane fizice care desfăşurau activităţi comerciale pe raza judeţului în vederea protejării populaţiei împotriva unor fapte de comerţ ilicit. Au fost descoperite 13 contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 11 000 de lei. De asemenea au fost confiscate bunuri în valoare de peste 1 600 de lei.


Tot pentru tragerea la răspundere a persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă au acţionat şi poliţiştii Biroului de Ordine Publică Baia Mare şi cei de la Postul de Poliţie Copalnic Mănăştur. Astfel, în pieţele agroalimentare Izvoarele şi Dalia din municipiul Baia Mare au fost depistate două persoane care deţineau mai multe pachete cu ţigări netimbrate în România cu intenţia de a le comercializa. Alte două persoane au fost depistate în trafic în timp ce transportau ţigări fără documente legale de provenienţă.

În urma acţiunilor au fost confiscate peste 400 pachete cu ţigări dar şi suma de 1115 în numerar.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Citește și

loading...