n acest sens, conducerea spitalului a recurs la montarea unor aparaturi consumatoare de energie electrică, fiind schimbată soluția și astfel realizată o economie de 20.000 lei/lună. De asemenea, în acest an, s-au realizat lucrări de renovare pe secțiile de ortopedie și chirurgie, unde reabilitarea este pe final. Sălile de operație sunt modernizate complet, făcându-se recompartimentări și igienizări și schimbându-se instalațiile de încălzire. S-au început lucrări de modernizare și pe secția de neurologie și la morgă.

Toate aceste investiții făcute în ultimele luni s-au realizat din bugetul local și au costat în jur de 300.000 lei. În ceea ce privește personalul medical, spitalul mai are nevoie de un anestezist, doar unul fiind titular pe acest post în momentul de față. Există câte un singur medic specialist pe secțiile neurologie, TBC, pneumologie și terapie intensivă (ATI).

Urmează să fie schimbat acoperișul la secția psihiatrie cronici femei. Anul trecut, a fost inaugurat helioportul, unde aterizează elicopterul Smurd în caz de urgențe. Până în prezent, în acest an, au avut loc patru intervenții, majoritatea cazurilor fiind rezolvate cu succes.

Arieratele însumează 670.000 lei

Unitatea spitalicească are datorii la materialele sanitare și medicamente, precum și la utilități, unde s-au negociat eșalonări de plată cu furnizorii. Conform conducerii, s-a încercat achitarea datoriilor și în același timp realizarea unor investiții în spital, deoarece starea de degradare a secțiilor era accentuată. În prezent, restanțele neachitate la gaz și la curent însumează 140.000 lei, iar arieratele (datoriile care au depășit deja 90 de zile) se ridică la suma de 670.000 lei.

Pentru a negocia un contract mai bun cu cei de la Casa de Asigurări de Sănătate, s-au făcut modificări importante în ceea ce privește structura spitalului. Astfel, s-a înființat un compartiment cu cinci paturi la endocrinologie și s-a extins compartimentul diabet zaharat-nutriție cu alte cinci paturi. În plus, în premieră, s-a înființat compartimentul de gastro-enterologie, cu un cabinet în ambulator și cinci paturi în secție.

De asemenea, s-a extins secția de dermatologie cu cinci paturi, prin realocare de la secțiile care nu erau aglomerate. Managerul spitalului, Alexandru George Oros, a precizat că unitatea medicală din Sighetu Marmației deține în folosință și administrare cele mai multe spații comparativ cu alte spitale din județ. Este vorba de 13 clădiri în care funcționează mai multe specialități, plus spații anexe. Suprafața totală este de 73.743.000 mp, spitalul având o adresabilitate care depășește 100.000 de oameni.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și