Doar că, susţin oficialii Primăriei, acest lucru nu este tocmai corect, având în vedere că astfel de expertize s-ar putea face şi în Baia Mare, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Boli Psihiatrice. Horia Scubli, primarul Sighetului, a arătat că pentru administraţia locală acest lucru nu e de bun augur şi nici pentru spital. Asta pentru că acest gen de analize nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş.

„Sighetul gestionează tot ceea ce ţine de psihiatrie la nivel de judeţ. Pentru mine, ca primărie, nu e de bine acest lucru, pentru că toate obligaţiile sunt alte mele. Trebuie să preiau toate cazurile care ni le trimit nouă. Aş putea să refuz, dar nu cred că e cea mai bună soluţie. Am vorbit şi la procuratură şi mi-au spus că ei nu ştiu unde altundeva să facă aceste expertize, ori la Sighet sunt medici specialişti. Asemenea expertize nu se decontează de CAS. Şi pierde şi Spitalul Sighet atunci”, a explicat Horia Scubli.

Expertiza medico-legală psihiatrică îşi are utilitatea în mai multe ramuri ale dreptului, efectuându-se în mai multe situaţii, cum ar fi în cazul infracţiunii de omor deosebit de grav (art. 176 Cod penal), la infractorii minori cu vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani, la pruncucidere (examinarea mamei), pentru stabilirea capacităţii de exerciţiu, pentru anularea sau desfacerea căsătoriei când unul dintre soţi este reclamat ca bolnav psihic sau pentru încredinţarea copiilor minori unuia dintre soţi.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și