Plajele de la Marea Neagră au fost principala atracție a sezonului pentru turiștii români, dintre acestea remarcându-se cele din Năvodari, Mamaia și Olimp, conform studiului. Evenimentele din Turcia și din marile orașe europene au readus în atenția românilor vacanțele interne, fie este vorba despre litoral, despre Transilvania, Bucovina, Maramureș sau despre zona montană. Pe lângă această particularitate a anului 2016, portalul de rezervări online HotelGuru.ro a înregistrat în acest an o creștere a numărului de căutări de opțiuni de cazare în destinații estivale, inclusiv în resorturile de la malul mării, dar și către băile cu ape minerale din zona Transilvaniei, a notat Agerpres.

Ocna Şugatag, Satu Mare şi Băile Figa, în top, în NV

Conform feedback-ului înregistrat, românii au apreciat ambientul și serviciile de calitate din hotelurile și pensiunile alese, dar au reproșat în special aspecte legate de curățenia în camera de hotel și de muzica dată prea tare după lăsarea serii. Potrivit HotelGuru.ro, prețul pentru o noapte de cazare la malul Mării Negre, la finalul lunii august, începe de la 100 lei la o pensiune de 2 stele din stațiunea Costinești și ajunge până la 1.100 lei, într-un hotel de 5 stele în stațiunea Mamaia. O altă destinație preferată de români a fost Transilvania, în special datorită ștrandurilor, băilor și centrelor de tratament cu ape termale din această regiune. Printre cele mai populare destinații de anul acesta se numără ștrandul de la Praid, Lacul Ursu din Sovata, Lacul Colibița, cele două stranduri din Satu Mare, Băile Figa și Ocna Șugatag. Românii au ales aceste zone pentru relaxare, dar și pentru tratarea unor afecțiuni medicale. Turiștii pot găsi cazare în aceste localități începând de la 60 lei/persoană/noapte, a mai notat Agerpres.

Record de turişti în august

Autorităţile locale spun că locurile de cazare din Ocna Şugatag sunt pline ochi în această perioadă. “A fost o perioadă de maximum. E totul full! Săptămâna trecută (n.red. minivacanţa de Sfânta Maria), am fost până peste capacitate. Am trimis turişti în Budeşti. Nu e niciun pat liber. Am şi depus solicitare în privinţa DJ 109F Fereşti – Ocna Şugatag, să prelungească parcarea în faţa staţiunii, cu un 1 km, până spre Sighetu Marmaţiei, la benzinărie, pentru că e imposibil de trecut prin Ocna Şugatag. Au şi făcut măsurători. În weekendul respectiv cred că au venit vreo 10.000 turişti la noi”, a relatat primarul din Ocna Şugatag, Mihai Ivaszuk. Edilul spune că perioada bună a început în ultima săptămână din iulie şi durează până în prezent. “În Breb e full, în Hoteni la fel, în Sat Şugatag la fel. Totul e full. Avem în toată Ocna Şugatag 40 pensiuni şi cinci hoteluri clasificate, încă 20 cu camere de închiriat şi alţi 80 la negru. Am avut noroc că nu am avut nici probleme cu apa anul ăsta. Nu s-a oprit apa decât pe timpul nopţii, de la 23.00 la 06.00”, a mai arătat Ivaszuk.

Turişti străini, în vacanţă în Maramureş

Primarul din Ocna Şugatag mai spune că au venit vizitatori din toată ţara, dar şi din afara graniţelor. “Au venit din sud, au venit şi din Argeş. Le-am oferit ghiduri cu “Calea sării” de la centrul de informare turistică. Au venit turişti din Spania, Anglia şi Italia. Suntem mulţumiţi, iar oamenii fac bani”, a mai spus edilul. În acest context, recunoaşterea staţiunii ca fiind una (balneo)climaterică ar fi mai mult decât utilă pentru turism. “Studiul e terminat şi se încadrează în normativ. Mergem pe varianta “staţiune climaterică” sau “staţiune balneoclimaterică”. Documentaţia a fost depusă pentru avizare la Ministerul Turismului. E necesar şi avizul Ministerul Sănătăţii, pentru ca apoi să fie emisă o hotărâre de guvern în acest sens. Ca staţiune mare trebuie să întruneşti nişte cerinţe”, a relatat Mihai Ivaszuk, care a mai arătat şi faptul că în ultima perioadă s-au făcut fel şi fel de măsurători necesare, inclusiv gradul de ionizare al aerului sau perioada de strălucire a soarelui pe zi.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și