„Turiștii români, dar și cei străini apreciază Șuiorul ca locul ideal pentru vacanță, relaxare la sfârșit de săptămână, iar pe durata iernii se poate schia în voie pe o pârtie cu o lungime de aproape 4 km. Atracția stațiunii pe durata verii e lacul situat la cota 1.000, pontonul de pe marginea lacului, păstrăvăria, părculețul pentru copii, motelurile și restaurantul, toate așezate pe marginea lacului. Micile cabane din lemn construite respectând arhitectura din lemn a vechilor case țărănești din Maramureș, completează armonios peisajul, oferind o ședere plăcută turiștilor”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Viorel Țura, directorul unei agenții de turism din municipiul Baia Mare.

Situată pe latura nordică a vârfului Mogoșa, stațiunea este căutată pentru pasionații de zbor cu parapanta.

„Fiind asigurat transportul pe cablu până la 1.200 de metri, pasionații de zbor la parapantă consideră locul potrivit pentru lansări când timpul e prielnic. De asemenea, cicliștii care intenționează să ajungă în versantul muntos cu cei aproape 800 de metri diferență de nivel calculați de la ieșirea din municipiul Baia Mare apreciază traseul ca o provocare, dar și un traseu cu obstacole naturale dificile care solicită participantul la o tură de munte. În vecinătatea stațiunii se află și poligonul de paintball, așezat într-o zonă special protejată, în cadru natural”, a spus Viorel Țura.

Stațiunea Șuior, înființată pe locul unde aproape 40 de ani au funcționat vechile tabere școlare din Maramureș, deține trei cabane — Gutâiu, Pietrosul și Țibleș — și anual câteva mii de turiști optează pentru o vacanță în Munții Gutâi.


Preluare: AgerPres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și