În acest moment are loc dotarea centrului, pentru a oferi condiții cât mai bune pentru cei care vor fi plasați aici.

„Avem aici camere cu grup sanitar, apă caldă și căldură, iar masa va fi asigurată aproape sigur printr-un serviciu Catering. Am cumpărat deja produse de igienă personală și produse de curățenie, care vor fi decontate de Primăria Strâmtura. Stăm până noaptea târziu, împreună cu doamna doctor Eleonora Mițiți, și lucrăm la tabele făcute pentru comunitatea locală, care este una îmbătrânită, deci una la risc. Facem liste cu vârsta și afecțiunile fiecăruia, pentru a putea ști cu precizie unde trebuie intervenit de urgență, în cazul în care epidemia se răspândește în localitate. În rest suntem în mâinile lui Dumnezeu, nu am fost informați încă despre eventuale plasări în acest centru, dar pregătim totul pentru când va fi nevoie”, a declarat părintele Daniel Piț.

Centrul dispune de 20 de paturi și este prevăzut ca el să se transforme și în centru de tratament, dacă spitalele din zonă nu vor mai face față numărului de bolnavi.

„De asemenea, în parohia greco-catolică Strâmtura s-a format un grup de voluntari, format în special din studenți veniți acasă după închiderea universităților. Aceștia alcătuiesc liste cu persoanele în vârstă și rămân în contact permanent cu acestea, pentru a le ajuta în caz de nevoie, la cumpărături, dar și cu livrare de mâncare caldă, acolo unde va fi cazul”, precizează reprezentanții Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și