În acest studiu publicat miercuri de prestigioasa revistă americană Science Translational Medicine, o formă recombinată a acestei proteine numite AIP-2 care se găsește în ankylostom, un parazit intestinal, a fost testată cu succes. Șoarecii tratați cu această proteină au dovedit o rezistență la reacțiile inflamatorii provocate de acarieni, un alergen care declanșează adesea crizele de astm.

Testată asupra celulelor umane astmatice în laborator, această proteină a avut aceleași efecte de rezistență la inflamare.

"Aceste rezultate sunt încurajatoare deoarece demonstrează că suntem mai aproape de punerea la punct a unui tratament printr-un simplu comprimat pe care îl putem verifica prin teste clinice, nu doar împotriva astmului ci și împotriva altor maladii inflamatoare și autoimune", au subliniat cercetători de la Institutul australian de sănătate și medicină tropicală (AITHM) și de la Universitatea James Cook din Cairn.

Aceste lucrări se sprijină pe studii precedente realizate de AITHM pentru a dezvolta tratamente împotriva Bolii inflamatorii cronice a intestinului gros (MICI). Deși MICI și astmul au patologii foarte diferite, ele au în comun o deficiență în reglarea sistemului imuntar care provoacă o reacție inflamatoare excesivă, potrivit dr. Severine Navarro, imunolog la Universitatea James Cook, și unul din principalii autori ai studiului.

Peste un miliard de persoane din întreaga lume suferă de alergii și de boli autoimune. Aceste patologii reprezintă un cost de peste 9 miliarde de dolari în materie de îngrijire anuală în Australia.


Preluare: AgerPres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și