Echipa a realizat un studiu pe aceast─â tem─â, invit├ónd ╚Öi al╚Ťi cercet─âtori, speciali╚Öti ├«n media ╚Öi psihologie, s─â continue lucr─ârile, relateaz─â miercuri passionsante.be. ├Än cadrul cercet─ârii, circa 7.000 de utilizatori de internet au r─âspuns unui chestionar care viza ├«n special frecven╚Ťa vizion─ârii unor videoclipuri cu pisici ╚Öi reac╚Ťiile emo╚Ťionale ├«n aceste ├«mprejur─âri.

Au fost puse ├«n eviden╚Ť─â c├óteva elemente interesante. Astfel, "aceste secven╚Ťe aduc, chiar ╚Öi pe moment, un beneficiu emo╚Ťional imposibil de negat, calm├ónd anxietatea ╚Öi stresul, trezind un sentiment de bucurie ╚Öi atenu├ónd o senza╚Ťie de nepl─âcere".

Situa╚Ťia nu este totu╚Öi sut─â la sut─â idilic─â, fiindc─â destul de mul╚Ťi amatori de videoclipuri cu pisici admit c─â resimt un oarecare sentiment de culpabilitate dup─â ce le vizioneaz─â, fiind con╚Ötien╚Ťi c─â astfel am├ón─â alte activit─â╚Ťi. Acest lucru este cu at├ót mai adev─ârat la locul de munc─â. Dar ╚Öi ├«n acest caz lucrurile sunt mai complexe, deoarece starea de bine instalat─â dup─â vizionarea videoclipurilor ajut─â la realizarea mai eficient─â a sarcinilor de serviciu, cu un spirit mai pozitiv.

Speciali╚Ötii americani arat─â c─â "cercet─âri ulterioare vor permite o mai bun─â ├«n╚Ťelegere a influen╚Ťei videoclipurilor cu pisici asupra st─ârii emo╚Ťionale, urm├ónd s─â fie testat─â capacitatea lor, ca demers simplu ╚Öi ieftin, de a ├«mbun─ât─â╚Ťi o stare emo╚Ťional─â.

Citește și

loading...