Peste 154.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a susţin, la această oră, proba scrisă la Limba şi literatura română în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2019.

Proba a început la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli a fos permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei respective, până la ora 8.30.

Emoţiile copiilor vor lua sfârsit abia peste o săptămână, cand vor fi afişate rezultatele.

Subiecte limba română Evaluare Naţională 2019

Subiectele de la examenul de Limbă și literatură română susținut acum în Evaluarea Națională 2019 le cer absolvenților de clasa a VIII-a să realizeze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Aceasta este cerința de la subiectul II, punctul B. La subiectul I, punctul B, elevii au avut de redactat o argumentație pe baza unui text din genul dramatic.

Evaluarea naţională 2019 clasa VIII Calendar
Examenul continuă joi, 20 iunie, cu proba la Matematică, iar vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 25 iunie, pentru cei 154.956 de absolvenți inscrisi.

Media generală obținută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Subiecte Evaluare Naţională 2019 la limba română. Ce au avut de rezolvat elevii la proba scrisă

Subiecte Evaluare Naţională 2019 la limba română. Ce au avut de rezolvat elevii la proba scrisă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet