Ovidiu Săvâșcă, directorul executiv al APIA Mureș, a avertizat că fermierii mai au puțin timp la dispoziție pentru a depune cererile pentru subvenții.

În cazul în care termenul limită va fi depășit, agricultorii români vor fi exluși din procesul de depunere a cererilor și nu vor mai beneficia de subvenții.

Data până la care se pot depune cererile

Anul acesta, nu va mai exista o perioadă suplimentară cu sancțiuni, asta deoarece campania 2024 a început cu un decalaj de aproximativ o lună, respectiv 4 aprilie, în loc de 1 martie.

Fermierii români mai pot depune cererile până pe data de 7 iunie. În caz contrar, aceștia vor fi excluși de la plată.

”Dorim să informăm fermierii asupra faptului că până pe 7 iunie sunt aproximativ 2 săptămâni și suntem doar la nivelul de aproximativ jumătate din numărul de potențiali beneficiari la care evident ne raportăm, beneficiari care au depus cereri în Campania 2023, respectiv aproximativ 22.000 de fermieri.

Până la data de 7 iunie, toți care pot fi eligibili pentru depunerea cererii să se prezinte la APIA, la primării pentru eliberare adeverințelor în registrul agricol. Așa cum știm, acea adeverință este documentul primordial de eligibilitate pentru ca fermierii să poată depună cererea.

Dat fiind faptul că am avut această derogare a termenului, nu mai avem acea perioadă de depunere cu penalități, deci la 7 iunie stop joc, cine nu reușește să depună până în data de 7 iunie este cumva exclus din dreptul de a mai depune cerere pentru anul 2024”, a precizat Ovidiu Săvâșcă, director APIA Mureș, notează Agro TV.


Preluare: Antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și