Tribunalul a decis că logo-ul "m&m`s" este mult prea asemănător cu logo-ul "m" care este utilizat de marca suedeză de ciocolată Marabou (deținută de Mondelez). Dacă Mars nu va face apel la Curtea Supremă în zilele următoare, decizia tribunalului din Stockholm va fi executorie începând din 30 iunie, dată după care Mars va putea rămâne pe piața suedeză numai cu condiția respectării titulaturii "M&M`s".

Într-un comunicat de presă, Mars a criticat decizia Curții apreciind că în opinia sa nu există niciun fel de confuzie între cele două mărci. "Având în vedere decizia curții vom analiza următorul pas pentru marca noastră în Suedia", a informat Mars.

Până în anul 2009, Mars nu a vândut bomboane de ciocolată "M&M`s" în Suedia ca urmare a unui acord anterior încheiat cu Marabou, care vinde bomboanele sale de ciocolată cu marca "m" încă din 1957.

Mars Inc deține mărcile de ciocolată Mars, Bounty, Snickers și MilkyWay în timp ce rivalul Mondelez deține mărcile Oreo, Milka, Hollywood, Cadbury și Toblerone.

Citește și