Taifunul a lovit mai întâi, în cursul nopții, Insulele Batanes din nordul Filipinelor, cu vânturi de până la 250 de km pe oră, afectând liniile telefonice și culturile de cereale, potrivit autorităților.

"Vânturile sunt extrem de puternice. Nu pot ieși din casă pentru moment", a declarat guvernatorul de Batanes, Vicente Gato, pentru radio DZBB de la Manila. "Numeroși arbori au fost scoși din rădăcini și am rămas fără electricitate", a spus el.

În cel mai recent buletin de alertă, Centrul național pentru gestionarea și reducerea riscurilor de catastrofă a înregistrat inundații în patru regiuni din insula principală Luzon, cea mai populată zonă a țării. Mai multe drumuri și poduri au devenit impracticabile din cauza creșterii nivelului apelor sau a alunecărilor de teren.

Până în acest moment nu a fost înregistrat niciun deces, însă serviciile de urgență și ajutor au spus că se așteaptă la ce este mai rău, deoarece peste 100 de familii au fost deja evacuate într-o provincie din nord.

În Taiwan, câteva zboruri au fost anulate, iar unele servicii de transport cu feribotul au fost suspendate, în timp ce școli și instituții au fost închise în numeroase zone, în special în sudul și estul țării, care, potrivit autorităților, ar urma să fie lovite cel mai puternic de furtună.

Hotelurile și stațiunile din regiunile montane au fost închise de teama inundațiilor și a alunecărilor de teren.

Ministerul Apărării a desfășurat peste 1.600 de militari în zonele cu cel mai mare risc și a pregătit alți 24.000 de militari.

Aproape 2.500 de persoane au fost deja evacuate, potrivit autorităților, în contextul în care serviciile de meteorologie au anunțat precipitații masive.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și