Anis Amri are o înălțime de 1,78 metri și o greutate de circa 75 de kilograme. "Dacă vedeți persoana căutată, informați poliția. Însă, nu vă puneți propria viață în pericol, această persoană ar putea fi periculoasă și înarmată2", a atenționat Parchetul într-un comunicat, precizând că se oferă o recompensă de 100.000 de euro pentru prinderea acestuia.

Potrivit autorităților germane, bărbatul făcea obiectul unei anchete judiciare pentru suspiciune în pregătirea unui atentat, încă înainte de atacul cu camion de la Berlin.

Este vorba de un solicitant de azil, sosit în Germania în iulie 2015 și a cărui cerere a fost respinsă în iunie. Cu toate acestea, Germania nu a reușit să-l retrimită înapoi în țara sa natală, Tunisia contestând de-a lungul mai multor luni că acesta ar fi un cetățean al său.

Potrivit autorităților din Germania, abia miercuri, prin coincidență, Tunisia a recunoscut cetățenia tunisiană a bărbatului și a furnizat un document de călătorie ce permite expulzarea lui.

Tunisianul Anis Amri este prezentat de Berlin drept un apropiat al mișcării salafiste-islamiste. Potrivit cotidianului Bild, el a încercat să recruteze complici pentru a comite un atentat în urmă cu mai multe luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și