El a explicat că în ședință, la propunerea lui Ludovic Orban, care a contestat calitatea sa de membru PNL, Delegația Permanentă a decis că nu poate participa la reuniunea conducerii partidului.

Tăriceanu a susținut că, în loc să facă o analiză lucidă a rezultatelor votului la europarlamentare, conducerea PNL, care a fost delegitimată la urne, continuă să ia decizii extrem de importante pentru viitorul partidului.

"Unul dintre colegii mei a contestat calitatea de membru al PNL, domnul Orban, și a cerut președintelui Antonescu să supună la vot acest lucru, cu toate că nu Delegația Permanentă a partidului stabilește calitatea de membru a cuiva, ci statutul. S-a supus la vot. Cu o majoritate s-a votat propunerea făcută de domnul Orban, așa încât am părăsit ședința. Lucrurile acestea mi se par cu totul și cu totul dintr-un film ireal", a spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, PNL, în loc să facă o analiză a votului și să "decodifice" mesajul dat de electorat, "continuă să ia decizii extrem de importante" precum aderarea la PPE sau viitoare alianțe cu partide de pe scena politică românească.

"Astăzi PNL în loc să încerce să facă o analiză lucidă a rezultatelor votului, să decodifice mesajul pe care electoratul l-a dat cu o conducere care a fost delegitimată prin rezultat, continuă să ia decizii extrem de importante cu privire la viitorul lui. Cum ar fi: trecerea de la Grupul liberal din Parlamentul European în Grupul Popularilor Europeni, opțiuni privind viitoarele alianțe politice sau interzicerea unor alianțe politice cu partide de pe scena românească. Conducerea întreagă este practic o conducere demisionară, care nu mai are legitimitate, este nefiresc ca aceste decizii să fie luate în discuție și eventual și aprobate", a susținut Tăriceanu.

El a precizat că nu recunoaște "legitimitatea unor astfel de decizii" precum cele luate luni de PNL.

"Eu contest legitimitatea unor astfel de decizii care angajează PNL pe termen mediu și lung și așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, ultimii ani, actuala conducere a PNL reprezentantă de domnul Antonescu nu face decât să ia în continuare decizie greșită după decizie greșită, se înscrie pe aceeași linie, dovedește că nu a învățat nicio lecție din rezultatul alegerilor. Se merge în același stil dictatorial și sigur că consecințele probabil că din păcate se vor agrava. (...) Nu în acest fel se conduce un partid", a mai declarat Tăriceanu.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și