"Nu vă ascund, am un, hai să spunem, sentiment de inconfort. Am fost într-un fel obligaţi să luăm o atitudine singuri, constatând demisia Guvernului. Ulterior am văzut că coaliţia noastră nu mai funcţionează, că fiecare a încercat să-şi găsească o anumită poziţionare", a spus Tăriceanu, întrebat despre relaţiile dintre PSD, UNPR şi ALDE.

La rândul său, copreşedintele ALDE Daniel Constantin a spus că, deşi foştii conservatori au fost tot timpul consecvenţi în relaţia cu PSD, evenimentele recente au poziţionat partidele diferit.

"La momentul la care vorbim, suntem pe poziţii diametral opuse", a spus Constantin.

Propunerea ALDE este ca foştii parteneri de guvernare să funcţioneze acum ca o "alianţă" în Parlament pentru susţinerea măsurilor din timpul guvernării Ponta. Tăriceanu a precizat că "interesul" ALDE este punerea în aplicare a programului de guvernare cu care Victor Ponta a condus România în ultimii ani şi să se asigure că nu există schimbări de poziţie.

"Propunerea pe care eu o voi face în cadrul alianţei - pentru că coaliţia se referă la actul de guvernare - este aceea de a ne menţine aceeaşi poziţie, împreună, solidari, pe măsurile care s-au luat şi pe care nu vrem să le vedem anulate", a spus Tăriceanu.

El a precizat că va discuta acest lucru cu liderii PSD şi UNPR, însă nu a fost stabilită încă o dată pentru această şedinţă, scrie Mediafax. "Dacă o să avem o discuţie în zilele următoare, o să le facem cunoscut colegilor acest punct de vedere, luăm act de ce vrea fiecare", a mai spus Tăriceanu.

Citește și

loading...