"Nu știu dacă o să pot să termin până la ora la care este ședința de la ora 12:00 dedicată moțiunii", spunea Tăriceanu marți la Parlament.

Pe 28 noiembrie 2016, un judecator de la instanța supremă a respins toate cererile și excepțiile formulate de Călin Popescu-Tăriceanu, fiind constatată legalitatea rechizitoriului întocmit de DNA. Tot atunci, magistratul a decis ca Dorin Marian, fost șef al Cancelariei premierului Tariceanu, inculpat și el în acest dosar, să fie judecat separat la Tribunalul Brașov. Președintele Senatului a făcut contestație la acea decizie, contestație care se judecă miercuri la Instanța supremă.

Călin Popescu Tariceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, iar Dorin Marian pentru mărturie mincinoasa.

Procurorii DNA îl acuză că, în cadrul actelor de cercetare în dosarul privind retrocedarea nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.

Călin Popescu Tăriceanu a susținut în mod nereal că nu a avut cunoștință despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafețe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) și Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaților Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi și a altor persoane în procedurile de retrocedare și nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Președintele Senatului este acuzat că a mai făcut declarații necorespunzătoare adevărului și nu a spus tot ce știe în legătură cu relația avută cu inculpații Tal Silberstein, Dan Catalin Andronic și Remus Truică, cu întâlnirile și discuțiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacționarea imobilelor menționate și modalitatea de dobândire și valorificare a bunurilor revendicate.


Preluare: B1 TV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și