1.Cine l-a ales prim-ministru pe Grindeanu?

2.Cine l-a condus pe noul prim-ministru pe holurile Palatului Victoria la prima şedinţă a Guvernului ?

3.Dintre cei doi „părinţi adoptivi” ai lui Grindeanu, unul l-a pupat părinteşte înainte de a-l lăsa să facă primii paşi singur, la întâlnirea cu noii săi colegi din Guvern. Despre cine-i vorba?

4.În textul moţiunii de dare cu stângul...tot în stângul (doar vorbim de PSD, nu?), se spune că „Programul de guvernare a statuat măsuri concrete, legislative şi administrative, economice şi sociale, precum şi termene de punere în aplicare[...].”

Chiar aşa să fie? Pe http://www.cdep.ro/pdfs/oz/Program%20de%20Guvernare.pdf scrie:
„Toți salariații din sistemul public vor beneficia anual, începând cu primul semestru din 2017, de un tichet de vacanță egal cu valoarea salariului minim brut din acel an, ce va putea fi utilizat în interiorul granițelor României.”

Primul semestru se va încheia peste câteva zile. Nici pomeneală ca TOŢI salariaţii din sistemul public să aibă tichetele de vacanţă în buzunare, urmând doar a-şi bate capul unde le vor folosi. Unde-s măsurile concrete de care se pomeneşte la punctul 4. al compunerii de dărâmare a prim-ministrului Grindeanu?

5. În textul moţiunii se mai spune că din 27 de miniştri, doar 2 au rămas alături de primul. Adică majoritatea are sigur dreptate, sau cine ţipă mai tare are, de asemenea, dreptate? Nu întotdeauna adevărul e în posesia celor mulţi!

6. În textul elaborat îndelung de PSD se face trimitere de două ori la UDMR şi la celelalte minorităţi. Se vede treaba că vor fi aduse şi ele în noul guvern fără Grindeanu în capul mesei.
Să intuiască oare PSD că nu mai pot face încă un guvern doar alături de ALDE? Şi dacă tot am ajuns la ultimele patru majuscule ale partidului coparticipant la Coaliţia de guvernare, reiau întrebarea pe care am mai pus-o: ce caută „E”, dacă partidul îşi zice Alianţa Liberalilor şi Democraţilor? Cei de la Bruxelles poate ştiu ei ceva...

7. În textul moţiunii se vorbeşte despre întârzieri în realizarea măsurilor pe care guvernul din ianuarie a.c. şi le propusese.

În afară de reducerea taxelor (fără discernământ a-şi spune), în afară de discuţiile interminabile despre noile salarii, altceva s-a făcut prea puţin. Nici nu se putea altfel, toată lumea de la guvernare fiind preocupată de procentele din noua grilă de salarizare. După ce-l dau jos pe Grindeanu, poate sus-puşii vor avea timp să vadă că preţurile unor produse au crescut deja. Piaţa spune altceva, nu ţine cont de salariile umflate din pix!

8. Se spune în încheierea compunerii PSD-ALD(!) că întârzierile din punerea în practică a „acestui adevărat proiect de ţară” pot fi recuperate.

În afară de cresterea nejustificată a salariilor, nu prea văd care-i proiectul de ţară. Lipsesc marile planuri de dezvoltare, care să fie duse la îndeplinire de orice guvern sau parlament. La noi, noii aleşi dărâmă tot ce-au făcut cei dinainte. Şi o luăm de la capăt...

9.Citez de www.hotnews.ro nişte declaraţii aparţinând lui Liviu Dragnea:
„Liviu Dragnea, 19 mai 2017, la Bacău: Ma multumesc toate ministerele si ca cetatean, si ca presedinte de partid, si ca presedinte al Camerei Deputatilor.”

După numai o lună de zile, cu triplă mulţumire (ca cetăţean, ca preşedinte de partid şi ca preşedinte al Camerei Deputaţilor) pentru prestaţia Guvernului, în textul fără nimic concret al moţiunii de cenzură, scrie:
„La cinci luni de la instalarea Guvernului condus de domnul Sorin Grindeanu [...] partidele au decis retragera sprijinului politic acordat prim-ministrului.”

Pe 19 mai Guvernul era bun şi pe 19 iunie nu mai e?

Am lăsat încă un fragment dintr-o declaraţie a lui Liviu Dragnea, făcută la începutul anului 2017:
„Liviu Dragnea, 3 ianuarie 2017: Mi-am asumat si imi asum intreaga raspundere pentru echipa guvernamentala (...)Cred ca toti membrii Cabinetului au inteles aceasta responsabilitate si sigur ca n-o sa ma derobez, o sa sprijin Guvernul in totalitate, dar si daca Guvernul va avea o problema, va fi si raspunderea mea. De asta nu fug.”

Ultima propoziţie îmi aduce aminte de un cântec, unde sunt şi versurile:
„Un te duci tu mielule? /[...] / Ce rămâne, domnule / Acest cântec, domnule”.

Ce rămâne după PSD domnule, doamnă?... Moţiunea? Cam puţin...Nu credeţi domnule, doamnă?...

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și