Astăzi, 10 mai 2018, în jurul orei 00.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Iurii K., în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism marca Mazda, înmatriculat în Polonia.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului, cantitatea de 260 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 390 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei şi i se aplică măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Mai mult de atât, autoturismul marca Mazda în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat șase colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, iar la fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.900 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 34.000 lei.

În continuare, lucrătorii noștri efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și