* În data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 09.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, Csaba D., în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în România.

Acționând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în uși și într-o canistră pentru combustibil, cantitatea de 830 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 3.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către autoritatea vamală, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.

De asemenea, cetățeanul român a fost sancționat contravențional, de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

* În data de 3 ianuarie 2017, un echipaj din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, jud. Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat pe DN18, pe raza localității de frontieră Berbești, un autoturism care se deplasa în mare viteză spre localitatea Baia Mare.

Deoarece existau suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea mașinii, moment în care şoferul a mărit viteza și a continuat deplasarea.

Autoturismul în cauză a fost descoperit abandonat, iar în acesta au fost descoperite mai multe colete cu țigări, ce conţineau 4.899 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 57.300 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Citește și

loading...