Senatorii alesi in circumscriptiile electorale ale judetului Maramures au primit de la Bugetul Statului, in luna mai 2013, spre exemplu, putin sub 80.000 de lei. Cheltuielile celor patru alesi, Liviu Titus Pasca (PNL), Ciprian Rogojan (PDL), Sorin Bota (PSD) si Liviu Marian Pop (PSD) vin din deplasari "in teritoriu", trasportul inapoi in Bucuresti, indemnizatii si diurne.

Astfel, daca e sa luam "defalcat" luna mai 2013, spre exemplu, senatorul Titus Pasca a cheltuit 21.164 lei, Liviu Marian Pop – 19.706, Sorin Bota – 17.268 lei si Ciprian Rogojan – 15.177 lei. Singurul senator din judet care a decontat cheltuieli pentu o deplasare internationala este social-democratul Liviu Marian Pop – 5.169 lei. Acesta a participat la Reuniunea presedintilor comisiilor pentru munca, in Irlanda.

Tot conform analizei efectuate de Institutul pentru Politici Publice reiese ca doar 11% dintre proiectele de lege initiate de catre senatori, in sesiunea februarie – iunie 2013, au devenit legi (sau modificari ale unor amendamente la diferite legi). Restul de 89% provenind din inititive ale Guvernului Romaniei.

Ca timp efectiv de lucru, senatorii alesi de maramureseni, au muncit mai putin de o luna de zile, dar au primit de la buget peste 100.000 de euro.

Daca punem aceste sume, platite din bani publici, in balanta cu efectul in teren al muncii efectuate (sau ba) de catre stimabilii alesi, concluzia nu poate fi decat una: bani aruncati pe geam!


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și