Sindicaliștii din Poliție sunt revoltați de decizia instanței, considerând-o mult prea ușoară. Mai mult, aceștia sunt de părere că, după această decizie a instanței de judecată, oricine își permite să achite suma de 7.000 de euro poate să lovească un polițist.

În cadrul acestui context, sindicaliștii au făcut publice niște cifre cu privire la rata (în creștere) a cazurilor de ultraj. Îngrijorător este că, potrivit cifrelor celor de la Europol, județul Maramureș se află pe locul 4 în România la cazurile de ultraj, existând nu mai puțin de 14 astfel de cazuri (vorbim despre cele raportate, astfel că ar putea să fie mult mai multe), și se află la distanță mică de județele Dâmbovița și Ialomița, clasate pe locurile 2 și 3, cu câte 15 cazuri fiecare.

„Cele mai multe cazuri de ultraj au fost înregistrate în zona Bucureşti-Ilfov, 41 cazuri, urmate de Dâmboviţa şi Ialomiţa cu câte 15 cazuri şi Maramureş cu 14. Procentual vorbind, la nivelul inspectoratelor generale, în anul 2017 cazurile de ultraj au crescut cu 12.4%, iar cazul persoanelor ultragiate a crescut cu 15.5%. Aceste procente sunt alarmante şi nu reprezintă decât un trend ascendent în punerea în pericol a vieţii poliţistului”, arată reprezentanții sindicatului Europol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și