Pentru prepararea acestei rețete avem nevoie de 500 de grame de biscuiți, un pachet de unt, 150 de grame de lapte, 350 de grame de zahăr pudră, 30 de nuci prăjite și tocate, o lămâie, două linguri de cacao, o linguriță de esență de rom, două lingurițe de ness și frișcă pentru decorarea tortului.

Doamna Jana din Târgu-Jiu ne-a dezvăluit modul de preparare a tortului rece, unul dintre deserturile pe care le pregătește în special vara, pentru că nu necesită coacere.

"Se amestecă biscuiții dați prin mașina de tocat cu 150 de grame de lapte și cu untul frecat cu zahărul. Se adaugă nucile prăjite și tocate grosier. Compoziția se împarte apoi în trei părți egale, una dintre ele amestecându-se cu cele două linguri de cacao și o linguriță de esență de rom, cea de-a doua cu zeama și coaja de lămâie, iar cea de-a treia cu cele două lingurițe de ness. Se așează cele trei părți egale suprapuse pe un platou și se îmbracă tortul cu frișcă", explică gospodina.

Tortul se dă apoi la rece timp de câteva ore, se porționează și se poate servi.