Accidentul s-a petrecut luni noaptea, în oraşul Coventry, după un chef cu lăutari, alături de alţi români, deoarece şeful sălăjeanului, un bărbat din Sighetu Marmaţiei, şi-a aniversat ziua de naştere.

Spre noapte, trei români (sălăjeanul şi doi sigheteni) au plecat cu un autoturism Volkswagen Passat în oraş, dar la scurt timp maşina lor a fost implicată într-un accident rutier.

Şoferul şi unul dintre pasageri, care avea centură, au rămas în viaţă, în timp ce bărbatul din Sălaj s-a stins din viaţă pe loc.

Deşi accidentul s-a petrecut luni noaptea, rudele din România au aflat de nenorocire doar miercuri, când un echipaj al Poliţiei de la Zalău s-a deplasat în satul Aluniş şi le-a dat familiei tragica veste.

Sorin Simon Leschian, în vârstă de 43 de ani, era născut într-o familie mai modestă din satul Aluniş. Şi-a câştigat ani buni existenţa ca şi cioban la turmele sătenilor.

Singur şi fără prea multe perspective în ţară, sălăjeanul a decis acum vreo doi ani să îşi caute un viitor mai strălucit în străinătate.

Astfel, Sorin a ajuns în Marea Britanie, mai exact în Coventry – considerat al optulea oraş din Anglia şi acolo unde există o comunitate numeroasă de români.

Scurt timp, bărbatul a lucrat la o firmă de curierat, după care a trebuit să ajungă chiar la munca de jos.

Alături de alţi românaşi de-ai noştri a lucrat la preluarea gunoaiele de după festivaluri, dar a făcut şi curat după cursele de cai…

“Am doi fraţi care se aflau la muncă în Anglia. Miercuri, am fost înştiinţaţi că Sorin a decedat într-un accident rutier. Este foarte dificil să îl repatriem şi de aceea ne-am gândit să facem un apel umanitar către oamenii cu suflet mare şi care au posibilităţi, pentru ca fratele meu să poate fi trimis acasă şi aici să poată fi înmormântat creştineşte”, a spus Alina Fălăuş – sora lui Sorin Leschian, pentru Ştiri din Sălaj.

Donații se pot face în aceste conturi, deschise pe numele Darius Fărcuț:

RO04 BTRL 0020 1201 615220XX RON

RO97 BTRL EURCRT 00G1 522001 EUR

RO65 BTRL GBPCRT 00G1 522001 GBP

Citește și

loading...