„Suntem înaintea Congresului, şi congresul ăsta să clarifice lucrurile în partid, nu să le încurce sau să le lase aşa cum sunt - să băltească. Primul punct e care îl introduc acum în ordinea de zi este legat de propunerea pe care o fac ca la congres să denunţăm fuziunea cu UNPR-ul. Acest lucru are mai multe motive. În primul rând, cei cu care am vrut să facem fuziunea pur şi simplu au sabotat o decizie în instanţe printr-un număr enorm de cereri de intervenţie, la fiecare termene mai voiau cereri de intervenţie, deşi au votat în unanimitate fuziunea. În al doilea rând, avem mulţi consilieri care n-au nicio treabă cu politica PMP-ului, ca să nu spun că avem şi parlamentari care stau aşa, să vadă ei cum basculează, la fel cum au şi venit la noi, în preajma alegerilor. Ca atare, această fuziune începe să devină toxică pentru partid şi eu o să vă propun să o ducem la Congres, în vederea denunţării fuziunii", a declarat Traian Băsescu.

Între timp, UNPR continuă organizarea alegerilor in filialele județene, distinct de PMP, anunță surse din cadrul partidului înființat de Gabriel Oprea.

UNPR a denunțat protocolul cu PMP după ce acesta a fost încălcat. Procesul de anulare a fuziunii dintre cele două partide își va continua cursul în instanță, chiar dacă în mod ciudat până acum nu mai puțin de 3 complete de judecată s-au recuzat.

Miza este scoaterea UNPR de pe eșichierul politic, prin acapararea abuzivă a aleșilor locali UNPR, care în unanimitate și-au exprimat dezacordul în sensul trecerii la PMP. În acest timp PMP negociază mai multe înțelegeri locale cu PSD, dar sunt mari probleme deoarece aleșii locali aleși pe listele UNPR nu sunt de acord și în aceste condiții negocierile cad una după alta.

Citește și