"N-am trecut pe la Chișinău decât ca să-l văd pe domnul președinte Nicolae Timofti și să particip la evenimentul organizat de Ambasada României cu ocazia Zilei Naționale, dar, dacă am avut ocazia să vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut și pentru România prin efortul de a parafa astăzi cele două Acorduri, nu ezit să o fac. România mulțumește cetățenilor Republicii Moldova, Guvernului Filat, Guvernului Leancă și tuturor politicienilor care au susținut acest drum al Republicii Moldova către UE. Cu certitudine, începem să ne întâlnim în UE", a spus Traian Băsescu, urându-le cetățenilor de peste Prut "sărbători cu bine", succes și numai bucurii.

El a apreciat, într-o declarație de presă cu Timofti, că Republica Moldova va reuși "cu sau fără sprijinul României, pentru că dorește acest lucru".

Pe de altă parte, șeful statului a spus că are "parcă un regret" și sentimentul că România ar fi putut face "mai mult" pentru statul vecin.

"Altfel, nu pot spune decât că pentru noi ceea ce s-a întâmplat astăzi pentru Republica Moldova este o mare, mare bucurie și eu o simt în suflet. Tot timpul am avut, așa, parcă un regret, parcă uneori și sentimentul că am fi putut face mai mult. Faptul că românii erau în UE, iar românii din partea cealaltă a Prutului nu erau încă. Acum ați pornit pe acest drum și vă doresc din suflet mult succes", a afirmat Traian Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a luat parte joi și vineri la Summitul Parteneriatului Estic, în cadrul căruia Republica Moldova și Georgia au parafat Acordul de Asociere implicit pe cel de Liber Schimb cu UE. La întoarcerea spre București el a decis să facă o "escală" la Chișinău.

Citește și