Persoanele care sufera de hemoroizi stiu cat de neplacute sunt episoadele dureroase carora li se alatura si sangerarile. Cu toate acestea, hemoroizii interni nu se manifesta prin crize dureroase in momentul in care se inflameaza, insa, din cauza lor, apar sangerarile in scaun. Astfel, cei care isi doresc sa scape de problema hemoroizilor care sangereaza trebuie sa foloseasca un tratament adecvat, in conformitate cu indicatiile mediului specialist.


In randurile de mai jos este prezentata una dintre cele mai eficiente metode de tratament, care este capabila sa vindece problemele hemoroidale de la radacina.


Care este tratamentul potrivit pentru hemoroizii interni care sangereaza?


Unul dintre cele mai eficiente si bine vandute tratamente de hemoroizi interni care sangereaza, folosit la scara larga de un numar generos de persoane este chiar crema HemoLift insotita de ceaiul HemoLift. Acestea asigura o vindecare atat de la exterior la interior, cat si de la interior la exterior, refacand tesutul de la nivelul anusului si relaxand musculatura.


De asemenea, tratamentul este util si pentru ameliorarea fisurilor anale, suferite in urma unor episoade severe de constipatie, dar si pentru sangerarile care sunt manifestate, de regula, din cauza hemoroizilor interni. Efectul incepe sa se simta inca de la primele aplicari, invingand senzatiile de mancarime. Pentru obtinerea rezultatelor dorite, este necesar sa se aplice de doua ori pe zi. In ceea ce priveste ceaiul HemoLift, trebuie sa fie consumat conform indicatiilor mentionte pe ambalaj.


Ce cauzeaza aparitia sangerarii hemoroizilor?


Sangerarea hemoroizilor este un fenomen cu care nimeni nu-si doreste sa se confrunte si care vine, de obicei, insotit de dureri insuportabile. Motivele pentru care hemoroizii externi sangereaza sunt multiple, conform specialistilor, cele mai comune dintre acestea fiind chiar:



  • fisura anala (ruptura manifestata la nivelul mucoasei care protejeaza anusul);

  • constipatie;

  • scaune tari;

  • boala Cohn;

  • cancer anal;

  • colita;

  • diverticulita;

  • polipi de colon etc.


Interventii medicale pentru hemoroizii care sangereaza


Ligaturarea hemoroizilor cu benzi elastice


Este o procedura prin intermediul careia se plaseaza un inel de cauciuc la baza hemoroidului, care este legat puternic, astfel incat circulatia sangelui sa fie oprita. Pentru inceput, medicul are nevoie de un instrument (anuscop) pe care il introduce in anus care reuseste sa plaseze acel inel de cauciuc la nivelul hemoroidului, avand ca efect atrofierea sa. In aproximativ o saptamana, acesta o sa cada, lasand in urma o cicatrice care se va vindeca odata cu trecerea timpului.


Scleroterapia


Scleroterapia este o interventie prin care se realizeaza cicatrizarea tesuturilor inflamate a hemoroizilor interni de gradul I, II sau cei de dimensiuni mici. Pentru ca fluxul de sange este redus semnificativ, interventia nu numai ca vindeca hemoroizii, dar si previne recidivarea acestora.


Terapia de coagulare in infrarosu a hemoroizilor


Este o procedura medicala special conceputa pentru vindecarea hemoroizilor de dimensiuni mici sau medii. Medicul specialist utilizeaza un instrument care emite lumina infrarosie, cea care este responsabila cu cicatrizarea tesutului. Prin aceasta metoda, fluxul sanguin care circula catre hemoroid este oprit, situatie in care hemoroidul dispare.


Se poate trata un singur hemoroid in cadrul unei sedinte, iar asupra celor care raman se intervine dupa ce trec 10-14 zile. Aceasta procedura poate sa fie realizata si cu alte dispozitive cu laser sau curent electric, care au rolul de a intrerupe fluxul sanguin catre sange.


Cand trebuie sa mergi la un doctor?


Persoanele care se confrunta cu probleme hemoroidale au nevoie de atenta examinare realizata de medicul specialist, pentru a afla care sunt metodele eficiente in tratarea afectiunii. Din pacate, multi apeleaza la medic doar atunci cand situatia este deja agravata si raman mult prea putine optiuni prin care hemoroizii pot fi tratati. Cu toate acestea, cei care experimenteaza sangerari si dureri hemoroidale, trebuie sa nu mai piarda nicio clipa si sa ia legatura cu medicul specialist pentru evaluarea tuturor optiunilor ramase.


Examinarea anala se realizeaza manual, prin efectuarea anoscopiei, procedura de palpare a canalului anal, dar si prin anoscopie, care implica inserarea unui tub luminat in interiorul canalului anal, pentru verificarea texturii si structurii hemoroizilor. Din fericire, consultatia nu dureaza mult timp, iar variantele de tratament sunt oferite in scurt timp, in functie de gravitatea situatiei.


Sangerarea hemoroizilor este o problema periculoasa care necesita interventia medicului specialist, pentru o examinare adecvata si pentru stabilirea unor optiuni de tratamente. Cert este ca, odata ce se observa aparitia sangerarilor anale, afectiunea este deja agravata.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și