Chirurgia bariatrică este eficientă pentru persoanele care suferă de obezitate morbidă, fiind eficientă. Cu toate acestea, intervenția poate fi riscantă în anumite cazuri, în principal din cauza anesteziei.

Astfel, cei care nu își doresc să sufere o astfel de operație au acum o altă soluție pentru a lupta cu obezitatea. Este vorba despre un balon, care se înghite precum o pastilă, însă are un tub lung și subțire atașat de el.

Cu ajutorul ultrasunetelor, medicii pot să determine când balonul a ajuns în stomac, iar apoi acesta este umplut cu apă. Ulterior, tubul este detașat și scos pe gură. Spre deosebire de operația de micșorare a stomacului, balonul cu apă este o măsură temporară. După aproximativ 16 săptămâni, acesta se sparge în stomac, apa este eliberată, iar balonul este eliminat ulterior.

Un studiu prezentat la Congresul european privind lupta împotriva obezității a arătat că cei 38 de pacienți care au încercat această metodă au pierdut aproximativ 15 kilograme în cele 16 săptămâni. La final, ei au fost sfătuiți să urmeze dieta mediteraneană pentru a pierde în continuare în greutate.

“Deoarece acest balon nu necesită o endoscopie, operație sau anestezie, îl face potrivit pentru un număr mai mare de persoane obeze care nu răspund la alte tratamente”, a declarat doctorul Roberta Ienca, de la Universitatea Sapienza din Roma, care a prezentat studiul.

Cercetătorul Simon Cork, de la Imperial College London, a afirmat că studiul este unul interesant și că acest tratament poate fi folositor pentru cei care trebuie să piardă urgent în greutate. “Din păcate, greutatea pierdută în acest fel va fi pusă la loc, după ce balonul va fi eliminat”, a afirmat el.

Citește și

loading...