La sfârşitul lunii septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au fost sesizaţi că un bărbat din Cavnic a fost victima infracţiunii de furt. El a declarat că, din maşina parcată pe strada Transilvaniei din Baia Mare, i-au fost sustrase mai multe bunuri în valoare de 5 550 de lei.
Investigaţiile efectuate de poliţişti au dus la identificarea unui tânăr de 20 de ani din comuna Valea Vinului, judeţul Satu Mare, bănuit de comiterea faptei. O parte din prejudiciu a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

Şi poliţiştii din Valea Chioarului au identificat un bănuit de comiterea infracţiunii de furt. Ei au depistat în scurt timp de la comiterea faptei un sălăjean în vârstă de 31 de ani, care este suspectat că ar fi sustras 100 litri de motorină dintr-o autospecială ce aparţine unei societăţi comerciale din Baia Mare. Autoutilitara era folosită la lucrări de reabilitare a drumurilor comunale şi în momentul comiterii faptei era parcată în faţa unui imobil din Boiu Mare. Poliţiştii au reuşit să recupereze 60% din prejudiciu.

Trei persoane sunt cercetate de poliţiştii Compartimentului Investigaţii Criminale Vişeu de Sus pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Din verificările efectuate, s-a constatat că trei bărbaţi, în vârstă de 16, 20 şi 32 de ani, în perioada iunie – noiembrie a.c. au comis patru furturi. Aceştia s-au deplasat cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria pe raza localităţilor Vişeu de Jos,
Moisei şi Bogdan Vodă unde, prin forţarea sistemelor de închidere, au pătruns în mai multe magazii, beciuri şi anexe de unde au sustras unelte electrice.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii au găsit şi recuperat 60% din bunurile sustrase (nouă motoferăstraie mecanice, flexuri, bormaşini, etc.). Bunurile şi autoturismul folosit la comiterea furturilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Cei trei bănuiţi, domiciliaţi în Moisei şi Vişeu de Sus, sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

În toate aceste cazuri poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Citește și

Comentarii