Circulația feroviară în zonă a fost blocată. Trenul Regio 4110 Cluj Napoca - Sighet nu a fost afectat, apucând să treacă de stația Dealul Ștefăniței cu puțin timp înainte de producerea incidentului, însă trenul Inter Regio 4136/1644 Sighet - București (în compunere cu vagoane pentru Timișoara Nord) a rămas blocat în stația Dealul Ștefăniței.

Călătorii din trenul afectat au fost coborâți din tren și transbordați cu autobuze până la stația Beclean pe Someș, de unde urmează să fie urcați în alte trenuri pentru a ajunge la destinație.

„N-eau dat jos pe toți din tren în Dealul Ștefăniței unde cică ne așteptă un autocar să ne transporte la stația Beclean. Ajunși la autocar, acesta era deja plin. Ni s-a comunicat de controlorul trenului că șeful gării nu mai autorizează un alt autocar, așa că ne-am urcat grămadă cu toții în autocar, nefiind locuri libere, mulți pasageri călătorind în picioare. Era și o bătrână care stătea pe treptele autocarului și i s-a făcut rău și a leșinat. Autocarul a oprit și noi, pasagerii, am spălat-o pe față cu apă să-și revină. O harababură. CFR-iștii știau din timp de deraierea trenului marfar și am fi putut fi anunțați din timp sau măcar conducerea CFR să pună la dispoziție autocare pentru că știau câte bilete s-au vândut. În fine, un dezastru - oameni bătrâni, femei, copii. Și-au bătut joc de toți călătorii, mai ales după ce plătești peste 200 de lei pentru un bilet la vagon de dormit”, a declarat pe Facebook un călător revoltat de situație.