Comisarii CPCMB au controlat garniturile de tren de la Revizie Vagoane București Basarab și Revizie Vagoane București Grivița.

„Se termină o săptămână, nu fără peripeții. Am revenit în tren, nu ca să ne plimbăm, ci ca să îl verificăm. Este greu de imaginat că, după ce am desfășurat o acțiune, în urmă cu câteva luni, lucrurile par încremenite în timp. O găletușă, o cârpă murdară și multă indolență. S-au aplicat sancțiuni și sper că acest semnal de alarmă să schimbe lucrurile în bine. A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeții. Covid -ul pare o favoare. CFR pare doar o vacă de muls”, a spus Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 30.000 lei.

Nouă garnituri de tren au fost oprite de la funcționare până la remedierea deficiențelor.

Trenuri insalubre
Inspectorii de la Protecția Consumatorului au constatat mai multe nereguli, în mod special în ceea ce privește curățenia din vagoane.

Astfel, a fost găsit linoleum murdar, mobilier deteriorat și neigienizat, scaune pătate, tetiere și cotiere rupte, coșuri de gunoi pline, grile de instalații de aer condiționat pline de praf. De asemenea, vasele de wc si lavoarele erau vechi, ruginite, crăpate, neigienizate, cu miros pătrunzator. Inspectorii au mai constatat că în băi nu există nici măcar săpun de mâini sau dezinfectant.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și